Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

Filmproduksjon

Finn din film-stemme! Jobb sammen i et velsmurt produksjonsteam for å skape din filmvisjon ved bruk av profesjonelt filmutstyr. Lær manus, regi, kamera og klipp. Opplev verdens store filmbyer i Europa og USA.

Filmproduksjon

Finn din film-stemme! Jobb sammen i et velsmurt produksjonsteam for å skape din filmvisjon ved bruk av profesjonelt filmutstyr. Lær manus, regi, kamera og klipp. Opplev verdens store filmbyer i Europa og USA.

Tagline

Short heading goes here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Om linjen

Har du en drøm om å jobbe med film i fremtiden, eller bare lære mer om filmproduksjon mens du har et fantastisk folkehøyskole år, er dette linjen for deg.

Vi knytter bånd og erfaring med filmindustrien i Norges beste filmby.

På Filmproduksjon får du lære å lage film, historiefortelling, jobbe som filmcrew og prøve ut ulike typer filmproduskjon. Du blir kastet rett ut i mange spennende og praktiske filmoppgaver fra første time!

Kortfilm. Du vil lære å skrive manus, lage storyboard og regissere, samt beherske kamera, redigering, lyd og lyssetting. Du vil få en smakebit av hver av rollene som man kan ha bak en filmproduksjon.

Praktisk info

Oppstartsdato: 31.08.2024

Siste skoledag: 15.05.2025

Pris: 150.000,-

Lån og stipend: 137.907,-

Pris utover studiestøtte: 1.344,- pr mnd.

FRIHET VENNER FOR LIVET KONGE OPPLEVELSER

AKTIVITETER STUDIETUR DRONNING VALGFAG MULIGHETER

Aktiviteter gjennom året

Høst

 • Lærer å lage film
 • Historiefortelling
 • Manus skriving
 • Drar på tur
 • Lager kortfilm
 • Solborg TV
 • Flerkameraproduksjon

Vår

 • Musikkvideo
 • Lærer å lage dokumentar
 • Oscar Night
 • Bransjebesøk
 • New York og LA

Studietur

Bli med på studietur til USA. Her står Los Angeles og New York i fokus, men ofte har vi også besøkt en tredje by i USA på disse turene! Du får besøke kjente plasser som Harlem, Bronx, Brooklyn, Santa Monica og Hollywood. Du får også tilbringe en dag i Universal studios og mulighet for å utforske disse spennende byene sammen med medelever! En fantastisk tur og et minne for livet!

England - Frankrike - Spania – Italia!
Er du klar for tidenes tur gjennom Europa? Hele skolen reiser med fly til London, tar hurtigtoget til Paris, busser videre til Barcelona, og sist, men ikke minst nyter vi båtturen gjennom Middelhavet til Roma. Opplev Europas mest attraktive storbyer og de magiske strendene ved Middelhavet - alt i en tur!

No items found.

FAQs

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Arbeidsmåte

Du vil få mulighet å lage film alene og i team, akkurat slik det gjøres i den profesjonelle filmverdenen. Sammen lager vi høykvalitetsfilmer som et stort produksjonsteam. På Solborg har vi bransjestandard utstyr som du lærer å bruke.

Stavanger
Priser for skoleåret 2024-2025
Utstyr

Hardisk med minst 500GB ledig med USB 3 eller USB-C (anbefaler SSD disker) Hodetelefoner til redigering og opptak. Egne SD minnekort med minst 128 GB og hastighet 200-300 m/s UHS-II. Dette vil koste ca. 1500 – 2000 kr hvis dette kjøpes nytt, men man kan også finne det brukt, til en billigere penge på finn.no. Det er en bonus om du også tar med eget film-/datautstyr, om du har det, men det er ikke nødvendig.

Utstyr vi har på skolen

Profesjonelt utstyr som blant annet 2 x Black Magic Pro 6K kameraer, PL mount og et sett med Russiske PL linser.

4 Canon c300 kameraer

2 Sony FS5 mark II med linser og grep.

Canon EOS R med både standard zoom og fastlinser.

DSLR kameraer: Canon 600D, 700D++ Gimball DJI RSC 2

Semi-pro videokamera: Sony PXW-X70, Panasonic HPX-171 5 ×

27” iMac’er kjøpt i 2019 med Premiere Lyd: Zoom H4, H5 og H6 lydopptakere,

boompoles med fester,

Røde mikrofoner++ Lys: LedGo, Nanolite, Arri 2000w, 800w Red-head-kits, 600w lampe-kits, Dedolight-kit++ Annet lys og grip utstyr: C-stands, Cardellini clamps, bead boards, Gels, flag kit, dimmere, Diverse tripods, JAG skulderstativ, mini-jib++

Hva får du igjen for et år på Solborg?
Hvordan ser en uke ut?

En uke på Filmproduksjon er veldig variert, og inneholder alt fra idè til produksjon. Mandag, onsdag og torsdag er linjedager hvor man får god tid til å jobbe kreativt med utstyret under veiledning av linjelærer. Kanskje planlegger du lyssetting til en musikkvideo sammen med de dyktige musikerene på Musikkprosuksjonslinja, eller skriver et spennende manus til skrekkfilmen du vil lage til Solborgs egen Oscar Night. Av og til får vi spennende gjester på besøk, eller drar på turer i nærmiljøet.

Tirsdag og fredag er det valgfag, vask, fellesundervisning, hvor noen av fagene er felles for hele skolen, som Gladsang eller Blikk mot Verden, og andre er valgfag, som Golf eller Klatring. På lørdager har vi ulike seminarer på dagtid. Dette kan for eksempel være TED-Talk, Det Store Showslaget eller Rebusløp. På kveldene har man som regel en form for underholdning, som elevkveld, Oscar Night, Utekino eller andre ting.

Seksjoner
Samarbeidspartnere

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Jeg hadde store forventninger da jeg begynte på Solborg. Jeg skulle lære om kameravinkler og redigeringsprogram, kortfilm og dokumentar. Sånne greier. Tekniske greier. Jeg lærte alt det. Men ganske rakst skjønte jeg at Solborg også handlet om noe helt annet. Noe jeg ikke hadde forventet.

Vi lærte å vaske og vi lærte om verdier og etiske problemstillinger, og vi spilte fotball og volleyball, og gjorde egentlig det vi ville. Du ble nesten tvunget til å ha det gøy. Og når jeg syv måneder senere dro på studietur, var det med den kuleste klassen, en gjeng med venner.Det er litt teit å si (ja, det er fortsatt litt teit å si), men Solborg er kanskje det beste året i mitt liv.

Opplevelser på Solborg

I tillegg til et helt konge linjetilbud og en rekke valgfag, får alle elever på Solborg en eksklusiv pakke med turer og opplevelser. Dette er noe av det du kan glede deg til å være med på

Linjer som reiser her: Alle linjene

Felles skoletur i Europa

England, Frankrike, Spania og Italia!

Skoletur til Preikestolen

Et av verdens mest spektakulære utsiktspunkter

Skidag i Sirdal

Kjekke aktiviteter i snøen

Tur til Kongeparken

Den største fornøyelsesparken på Vestlandet

Jærstrendene

Opplev de fantastiske strendene på Jæren

Ishockeykamp med Oilers

Se kamp med et av Norges beste hockey lag

Solborg Grand Prix

Solborg sin egen Melodi grand Prix

Teaterforestilling på Rogaland Teater

Opplev spennende forestillinger

Oscar utdeling

Gå på rød løper på skolens egen Oscar-utdeling

Lørdagsseminar

Spennende, kreative og lærerike seminar

Julekonsert

Kom i julestemning med julekonsert

Vikingkamp

Se Viking spille hjemmekamp på SR-Bank Arena

Nyttårsball

På med finstas og danse-sko!

Solborg festivalen

Det blir arrangert egen musikkfestival

Båttur i Lysefjorden

Båttur gjennom den spektakulære Lysefjorden

Tur i Ryfylke

Vi drar på avslutningstur i Ryfylke

Linjelærer

Heading

Marius Vervik

Lærer på Filmproduksjon

Marius har en master i dokumentarproduksjon. Han har også en bachelor i fotografi og har en lang karriere som frilans fotograf. Og han har selv gått på folkehøgskole!!

Hans favoritt ting er å dokumentere verden rundt seg. Han er nysgjerrig og liker å finne og formidle de gode historiene, blant annet har han laget flere dokumentarfilmer.