Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

HELT KONGE
Siden 1913

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat.

Skoleanlegget

Vi er en moderne skole med god standard på elevrom, og har en undervisningsavdeling som er godt utstyrt.

Vi har en nyoppusset internatdel, gymsal, konsertsal, skolekjøkken og kantine! I tillegg har vi egen svømmehall, kinosal, sandvolleyballbane, fotballbane, styrkerom, dansesal, spinningrom, fotostudio, lydstudio, amfi, kafé, sysal, keramikkverksted, male- og tegnesal og bordtennis- og biljardrom m.m.

Helt konge - midt i byen og tett på naturen

Solborg folkehøgskole ligger sentralt til på Tjensvoll, tre kilometer fra Stavanger sentrum. Like ved skolen har vi flotte naturområder som Mosvannet og Sørmarka.

Det er også kort avstand til DNB Arena, Sørmarka Arena, Stavanger idrettshall, Siddishallen, Turnhallen, Tennishallen og Stavanger svømmestadion Gamlingen, som er et oppvarmet friluftsbasseng.

Opplevelser på Solborg

I tillegg til et helt konge linjetilbud og en rekke valgfag, får alle elever på Solborg en eksklusiv pakke med turer og opplevelser. Dette er noe av det du kan glede deg til å være med på

Linjer som reiser her: Alle linjene

Felles skoletur i Europa

England, Frankrike, Spania og Italia!

Skoletur til Preikestolen

Et av verdens mest spektakulære utsiktspunkter

Skidag i Sirdal

Kjekke aktiviteter i snøen

Tur til Kongeparken

Den største fornøyelsesparken på Vestlandet

Jærstrendene

Opplev de fantastiske strendene på Jæren

Ishockeykamp med Oilers

Se kamp med et av Norges beste hockey lag

Solborg Grand Prix

Solborg sin egen Melodi grand Prix

Teaterforestilling på Rogaland Teater

Opplev spennende forestillinger

Oscar utdeling

Gå på rød løper på skolens egen Oscar-utdeling

Lørdagsseminar

Spennende, kreative og lærerike seminar

Julekonsert

Kom i julestemning med julekonsert

Vikingkamp

Se Viking spille hjemmekamp på SR-Bank Arena

Nyttårsball

På med finstas og danse-sko!

Solborg festivalen

Det blir arrangert egen musikkfestival

Båttur i Lysefjorden

Båttur gjennom den spektakulære Lysefjorden

Tur i Ryfylke

Vi drar på avslutningstur i Ryfylke

Praktisk info

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Timeplan

Vi har mange linjer på skolen, linjedager har vi på mandag, onsdag og torsdag. De andre dagene har vi valgfag og andre fellesfag som «Gladsang», «Tro og Liv» og «Fysisk aktivitet». Det er også satt av tid til å vaske fellesrom og egne rom.

Lørdagsundervisning

Vi har også lørdagsundervisning. Eksempel på slik undervisning kan være «Det store showslaget», der elevene jobber i grupper og avslutter opplegget med program på lørdagskvelden. Det kan også være temaundervisning som «Livsstilsseminar» eller konsert.

Elevkvelder

Hver lørdag kveld er det program på skolen. Dette kan være elevkvelder som elevene selv arrangerer eller mer uformelle, frivillige samlinger. Fra «Solborg Oscar» med rød løper og egenproduserte filmer til avslappende spillkvelder i dagligstua.

Kristne samlinger

Hver tirsdag er det et frivillig, kristent møte. De siste årene har dette vært et populært sted å møtes for veldig mange elever, uavhengig av om en tror eller ikke.
Her er det ansatte og elever som deler sine troserfaringer, vi synger og ber sammen og avslutter samlingen med noe å spise.
I tillegg er det andre frivillige grupper der en kan dele tro og tvil.

Måltider

Bordfellesskap og god mat hører med på folkehøgskole. Hos oss får du begge deler.

Matintoleranse

Til de elevene som trenger det, tilbyr kjøkkenet glutenfri kost og laktosefri kost. Det er viktig at skolen får opplysninger om dette. I tillegg tilbyr vi vegetarkost uten kostnad.

Opptakskriterier

For å søke på Solborg bør du fylle 18 år i løpet av skoleåret. Vi ønsker søkere som er motivert for å delta i skolens læringsprogram. Det legges vekt på engasjement og faglig interesse både i linjefaget og i skolens øvrige fag. Skriv gjerne litt om din motivasjon for læring i søknaden til skolen.Vi ønsker en passende balanse mellom jenter og gutter på den enkelte linjen. Det kan ha innvirkning på elevopptaket og tilbud om skoleplass.

Angrerett

Vi gjør oppmerksom på at søkere som takker ja til skoleplass har 14 dagers angrerett etter angrerettloven.

Litt om skolen vår

Skolen vår skal preges av godhet, respekt og likeverd.
Vi ønsker at du som kommer til oss skal få mulighet til å bruke og utvikle egne evner og ressurser til glede og nytte for deg selv og andre.

Vårt forbilde er Jesu kjærlighet. På morgensamlinger vil du møte ansatte som deler sin kristne tro. Du vil også få mulighet til samtale om tro og liv i undervisningen. Vi er opptatt av bærekraft og aksjonsforskning i skolehverdagen.

Solborg er med og støtter et prosjekt i Kambodsja som blant annet jobber med hjelp til selvhjelps-prosjekter. Solborg folkehøgskole har vært i drift siden 1913.
Det er Normisjon som eier skolen.

Stavanger

En mangfoldig by

I Stavanger finner du alle storbyens tilbud; et moderne, pulserende kulturliv med konserter, muséer, utstillinger, festivaler, teater, kino og revyer.

Samtidig har Stavanger småbyens sjarme; små smale gater og smug, brosteinsgater og et bilfritt sentrum, et vell av koselige butikker, blomster- og grønnsakstorg, fiskebrygge med levende fisk og båter med nykokte reker og krabbe.

Historiske røtter

Du finner også idylliske vann, turstier og badeanlegg i og i nærheten av byen.
Byen har historiske røtter fra istid og vikingtid. Selve byens grunnleggelse skriver seg til 1125 da bispesetet ble opprettet.

Stavanger domkirke er fra første halvdel av 1100-tallet, og det eldste stående domkirkebygg i Norge. Den er den av landets domkirker som i størst grad har beholdt sitt middelalderske uttrykk, og den eneste som har vært i kontinuerlig bruk siden 1300-tallet.

Gamle Stavanger

Stavanger har bevart mye av de siste hundreårs bymiljø. Gamle Stavanger har Nord-Europas best bevarte trehusbebyggelse.

Storby i naturen

Fra Stavanger sentrum har du kort vei til til de fleste naturopplevelser. Fjordene er rett utenfor stuedøren, og setter du deg på en båt midt i sentrum kan du nå den overveldende Lysefjorden på mindre enn en time. Derfra kan du blant annet se de berømte turistattraksjonene Preikestolen og Kjerag.

Du finner også idylliske vann, turstier og badeanlegg i og i nærheten av byen.