Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

Global ledelse

Har du en drøm om å bety en forskjell i verden? Verden blir stadig mer global, og fremtidens ledere må forholde seg til endringene. På Global ledelse blir du del av et innovativt og engasjerende fellesskap som ønsker å vokse innen ledelse og globalt medborgerskap.

Global ledelse

Har du en drøm om å bety en forskjell i verden? Verden blir stadig mer global, og fremtidens ledere må forholde seg til endringene. På Global ledelse blir du del av et innovativt og engasjerende fellesskap som ønsker å vokse innen ledelse og globalt medborgerskap.

Tagline

Short heading goes here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Om linjen

Du velger Global ledelse dersom du er interessert i å utvikle deg som leder, har lyst til å utøve ledelse i praksis og oppleve hvordan mennesker med ledererfaring praktiserer sine lederoppgaver i ulike deler av verden. Du er opptatt av de store spørsmålene, (rettferdighet, bærekraft, klima, fattigdom, menneskeverd etc.) og har et ønske om å bidra til at verden blir et bedre sted å være.

Sist, men ikke minst: Du velger Global ledelse dersom du vil ha et år uten karakterer og eksamen, men ønsker et gøy og meningsfylt år som gir deg unike opplevelser og retning for resten av livet.

Verden blir stadig mer global, og fremtidens ledere må lede inn i og forholde seg til disse endringene. Vi setter søkelys på utvikling og solidaritet både på et lokalt og globalt nivå.

Linja gir deg verktøy gjennom praktisk erfaring og undervisning, som skal hjelpe deg inn i et liv som leder. Vi besøker store globale organisasjoner, møter suksessfulle grundere og ikke minst lager vi kreative, gøye og meningsfulle arrangementer på skolen for elever og lokalbefolkningen i Stavanger.

Du får hjelp til å oppdage dine styrker, finne trygghet i hvem du er og ta steg mot dine drømmer. Vi håper ikke bare på at verden skal bli et bedre sted, men vi ønsker faktisk å gjøre noe med det.

Praktisk info

Oppstartsdato: 31.08.2024

Siste skoledag: 15.05.2025

Pris: 150.000,-

Lån og stipend: 137.907,-

Pris utover studiestøtte: 1.344,- pr mnd.

FRIHET VENNER FOR LIVET KONGE OPPLEVELSER

AKTIVITETER STUDIETUR DRONNING VALGFAG MULIGHETER

Aktiviteter gjennom året

Høst

  • Europatur - England, Frankrike, Spania og Italia!
  • Bli kjent
  • Hvilke type leder er du?
  • Gruppeprosjekter
  • Praktiser ledelse

Vår

  • Besøke organisasjoner
  • Besøke bedrifter
  • Lære ledelse i prakis
  • Studietur til Bali
  • Praktiser ledelse

Studietur

Bli med på en opplevelse du aldri vil glemme – en studietur til Bali med fokus på trening, surfing, kultur og personlig vekst! På denne spesielle studiereisen vil du få muligheten til utfordre deg selv både fysisk og mentalt, mens du opplever den vakre naturen og den rike kulturen på den tropiske øya.

England - Frankrike - Spania – Italia!
Er du klar for tidenes tur gjennom Europa? Hele skolen reiser med fly til London, tar hurtigtoget til Paris, busser videre til Barcelona, og sist, men ikke minst nyter vi båtturen gjennom Middelhavet til Roma. Opplev Europas mest attraktive storbyer og de magiske strendene ved Middelhavet - alt i en tur!

No items found.

FAQs

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Arbeidsmåte

Den beste læringen som fører til en faktisk endring skjer ofte gjennom opplevelser. Vi reiser rundt for å møte, lære og reflektere sammen med politikere og ledere i små og store organisasjoner. Her får du innblikk i deres suksess og ledelsesutfordringer.

Du får muligheten til å sette ditt preg på hvordan året blir, dine ideer, lidenskaper og drømmer er med på å sette retning for prosjektene og innholdet vi jobber sammen med. Gjennom personlighetstester, undervisning, veiledning og erfaringer vil du vokse i trygghet til hvem du er som leder. Selvsagt blir det også tid til mye annet gøy, turer i regionen og spennende samarbeid på tvers med de andre linjene på skolen.

Stavanger
Priser for skoleåret 2024-2025

Et år på Global ledelse koster 150 000kr. Dette dekker skolepenger, undervisning og linjetur inkludert minst ett måltid per dag.

Utstyr

Pass, en mobiltelefon og bærbar PC er ting du trenger.

Hva får du igjen for et år på Solborg?
Hvordan ser en uke ut?

I løpet av en uke besøker vi ofte en bedrift eller institusjon for å lære om og fra ledere i ulike sektorer. Det kan være alt fra sjokoladesmaking hos den lokale sjokoladefabrikken til å møte ledere i større selskaper som Equinor.

Gjennom hele året jobber vi med planlegging, forberedelser og gjennomføring av ulike arrangementer enten på eller i regi av folkehøyskolen. Her er det både rom for de kreative og nyskapende prosessene, samt den administrative og planmessige gjennomføringen av arrangementer.

Seksjoner
Samarbeidspartnere

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Opplevelser på Solborg

I tillegg til et helt konge linjetilbud og en rekke valgfag, får alle elever på Solborg en eksklusiv pakke med turer og opplevelser. Dette er noe av det du kan glede deg til å være med på

Linjer som reiser her: Alle linjene

Felles skoletur i Europa

England, Frankrike, Spania og Italia!

Skoletur til Preikestolen

Et av verdens mest spektakulære utsiktspunkter

Skidag i Sirdal

Kjekke aktiviteter i snøen

Tur til Kongeparken

Den største fornøyelsesparken på Vestlandet

Jærstrendene

Opplev de fantastiske strendene på Jæren

Ishockeykamp med Oilers

Se kamp med et av Norges beste hockey lag

Solborg Grand Prix

Solborg sin egen Melodi grand Prix

Teaterforestilling på Rogaland Teater

Opplev spennende forestillinger

Oscar utdeling

Gå på rød løper på skolens egen Oscar-utdeling

Lørdagsseminar

Spennende, kreative og lærerike seminar

Julekonsert

Kom i julestemning med julekonsert

Vikingkamp

Se Viking spille hjemmekamp på SR-Bank Arena

Nyttårsball

På med finstas og danse-sko!

Solborg festivalen

Det blir arrangert egen musikkfestival

Båttur i Lysefjorden

Båttur gjennom den spektakulære Lysefjorden

Tur i Ryfylke

Vi drar på avslutningstur i Ryfylke

Linjelærer

Heading

Eivind Høye

Lærer på Global ledelse

Nettverkskonsulent, gründer med erfaring fra ledelse og skoleutvikling, utdanning i ledelse og master i teologi. Han har blant annet bodd og studert 2 år i California og er en aktiv og engasjert lærer med et bredt spekter av hobbyer innen kreativitet, musikk, sport og friluftsliv.