Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

GloBall

Kan en ball skape fred i verden? Kanskje ikke men dette er idéen: Du tar en ball under armen, legger ut på en reise og ser hva som skjer. En ball kan bygge bro mellom mennesker, enten det er i Norge eller andre steder.

GloBall

Kan en ball skape fred i verden? Kanskje ikke men dette er idéen: Du tar en ball under armen, legger ut på en reise og ser hva som skjer. En ball kan bygge bro mellom mennesker, enten det er i Norge eller andre steder.

Tagline

Short heading goes here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Om linjen

Vi ønsker å ha det moro med ballen, enten vi har spilt masse tidligere, eller bare litt. Vi besøker andre folkehøyskoler og spiller mot dem, samt kamper mot lag i nærmiljøet.Vi drar på tur til Zambia der vi bruker ballen til å møte mennesker. Vi drar også på en fotballtur til England for å se det vakre spillet i landet det kommer fra.

Vi spiller mye fotball, og i tillegg har mange andre ballidretter:

Volleyball, innebandy, tennis, padle, squash, bordtennis, bowling, discgolf, Frisbee ultimate, turer i nærmiljøet mfl.

Vi skal selvfølgelig en tur til England for å se fotballen på nært hold, besøke byene til de store lagene, dra på stadiontur. Kanskje vi også tar med oss den magiske atmosfæren fra lag i lavere divisjoner.

Vi har også mange lag i umiddelbar nærhet fra Solborg (Viking, Sandnes-Ulf mfl), som det også kan være verdt å følge litt med på.

På våren drar vi på langtur til Afrika der vi blir kjent med både land og kultur, og ellers får gode sjanser til å spille fotball i en verdensdel som både elsker den runde ballen og Engelsk fotball. Der skal vi i tillegg virkelig få oppleve en annerledes og spennende verden, veldig ulik vår egen, samtidig som vi har masse felles.

Denne linjen passer for alle med kjærlighet til «det vakre spillet» enten de er gutter eller jenter, «proffe» spillere eller nybegynnere.

Vi spiller mye ball og da særlig fotball. Du får sjansen til å være litt trener for klassen hvis du har lyst til det.

Vi er sammen med de andre idrettslinjene på skolen der vi får innsikt i mentaltrening, idrettspsykologi, kosthold og helse samt foredrag av spennende idrettsprofiler.

Du til å lære masse på turene vi skal på, spesielt i Afrika: Å oppleve nærkontakt med en fremmed kultur når du bor i en afrikansk landsby, trene barn som ikke har egne fotballsko eller bare gå rundt på torget og få bruke alle sanser i en annen verden.

Du kommer til å lære å forholde deg til andre mennesker du må samarbeide med. Det er ikke alltid lett, men her får du trent deg på noe du kommer til å gjøre resten av livet.

Praktisk info

Oppstartsdato: 31.08.2024

Siste skoledag: 15.05.2025

Pris: 150.000,-

Lån og stipend: 137.907,-

Pris utover studiestøtte: 1.344,- pr mnd.

FRIHET VENNER FOR LIVET KONGE OPPLEVELSER

AKTIVITETER STUDIETUR DRONNING VALGFAG MULIGHETER

Aktiviteter gjennom året

Høst

 • Bli-kjent-tur
 • Ball-idretter
 • Studietur til England
 • Kamp mot Sandnes Ulf
 • Julegryte

Vår

 • Studietur til Zambia
 • Solborg Festivalen
 • Gatefotball med Frelsesarmeen
 • Solidaritetprosjekt
 • Musikkvideo

Studietur

Kenya er safarienes hjemland. Safari er magisk! Soloppgangen på savannen, det første synet av løvene, å sitte foran bålet under den funklende stjernehimmelen og lytte til historiene til masaiene! I Kenya er det ikke bare dyr som er hovedfokus, men like mye den vakre naturen, menneskene, maten og kulturen.

Du vil garantert bli inspirert av den kenyanske gjestfriheten! Kenya er mangfoldig! Her kan du snorkle blant verdens mest fargerike og spektakulære koraller eller ri på kameler langs de flotte strendene ved Mombasa.

England - Frankrike - Spania – Italia!
Er du klar for tidenes tur gjennom Europa? Hele skolen reiser med fly til London, tar hurtigtoget til Paris, busser videre til Barcelona, og sist, men ikke minst nyter vi båtturen gjennom Middelhavet til Roma. Opplev Europas mest attraktive storbyer og de magiske strendene ved Middelhavet - alt i en tur!

No items found.

FAQs

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Arbeidsmåte

På GloBall legger vi opp til at elevene selv kan være med å planlegge sin hverdag. Det blir arbeid i grupper og selvstendig.

Læreren er en veileder og tilrettelegger og av og til får du en time som der vi setter oss ned og drøfter sammen eller læreren underviser slik du har opplevd før. Dagene er varierte og sjelden like hverandre.

Fotball er et lagspill der alle lagets ledd er avhengig av hverandre og alle må jobbe mot et felles mål for å bli best mulig. Slik er det i en folkehøyskole-klasse også.

Vi jobber sammen for å gjøre hverandre bedre, slik at klassen kan bli best mulig og at du kan vokse som menneske underveis.

Stavanger
Priser for skoleåret 2024-2025

Et år med Globall på Solborg FHS koster kr. 150.000

Utstyr
 • Gymklær
 • Fotballsko
 • Sykkel
Hva får du igjen for et år på Solborg?
Hvordan ser en uke ut?

En uke på GloBall kan se slik ut: Vi tar noen økter fotball, kanskje vi spiller en kamp mot en av de andre linjene. Vi besøker gatefotballprosjektet til Frelsesarmeen og lærer om dette. Vi tar en tur i skolens svømmebasseng, vi jobber med elevkvelden klassen skal ha for hele resten av skolen, vi forbereder oss til tur: Hva vet vi egentlig om England utenom at de fant opp fotballen? Dagene er varierte, praktisk rettet og ingen dager er like.

Seksjoner

GloBall er en del av idrettsseksjonen på Solborg. Vi har seksjonsdag på onsdager, hvor vi har felles undervisning og trening sammen som en gruppe. Vi har tema som mental trening, helse og foredrag av spennende idrettsprofiler. I tillegg samarbeider vi om turer, turneringer ballaktiviteter og treningsøkter.

Samarbeidspartnere

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Mitt år på Solborg FHS gikk alt for fort! Det føltes som at alt var over på et lite blunk, men på det lille blunket klarte jeg å kose meg som aldri før. Et skoleår med de fantastiske folkene på GloBall og resten av skolen har gjort at jeg savner å være tilbake hver dag.

GloBall-linjen byr på mye spennende, blant annet flere internasjonale bondebridge-turneringer, men også selvfølgelig mye spill og moro med ball. Vi var en av linjene som reiste på flest turer noe jeg syntes var veldig spennende å få oppleve! Alt fra Abbey Road i London til fotballkamp i 30 varmegrader på en gammel risåker i Kambodsja!

Opplevelser på Solborg

I tillegg til et helt konge linjetilbud og en rekke valgfag, får alle elever på Solborg en eksklusiv pakke med turer og opplevelser. Dette er noe av det du kan glede deg til å være med på

Linjer som reiser her: Alle linjene

Felles skoletur i Europa

England, Frankrike, Spania og Italia!

Skoletur til Preikestolen

Et av verdens mest spektakulære utsiktspunkter

Skidag i Sirdal

Kjekke aktiviteter i snøen

Tur til Kongeparken

Den største fornøyelsesparken på Vestlandet

Jærstrendene

Opplev de fantastiske strendene på Jæren

Ishockeykamp med Oilers

Se kamp med et av Norges beste hockey lag

Solborg Grand Prix

Solborg sin egen Melodi grand Prix

Teaterforestilling på Rogaland Teater

Opplev spennende forestillinger

Oscar utdeling

Gå på rød løper på skolens egen Oscar-utdeling

Lørdagsseminar

Spennende, kreative og lærerike seminar

Julekonsert

Kom i julestemning med julekonsert

Vikingkamp

Se Viking spille hjemmekamp på SR-Bank Arena

Nyttårsball

På med finstas og danse-sko!

Solborg festivalen

Det blir arrangert egen musikkfestival

Båttur i Lysefjorden

Båttur gjennom den spektakulære Lysefjorden

Tur i Ryfylke

Vi drar på avslutningstur i Ryfylke

Linjelærer

Heading

Henrik Seglem Grydeland

Lærer på Globall

Henrik har undervist på Solborg siden 2006. Han er utdannet lærer og journalist og har jobbet mange år på Madagaskar som lærer og også noen år som journalist blant annet i NRK. Han elsker å følge med på fotballen i England, men har ikke knyttet seg til noe lag der borte. Det eneste laget han følger i tykt og tynt er Lyn. Ikke se bort i fra at det kan bli nevnt i løpet av året.