Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

Idrett og Racketsport

Denne linja er for deg som er interessert i idrett generelt og racketsport spesielt. Og som vil oppleve et aktivt og opplevelsesrikt år med reiser til både Europa og Bali.

Idrett og Racketsport

Denne linja er for deg som er interessert i idrett generelt og racketsport spesielt. Og som vil oppleve et aktivt og opplevelsesrikt år med reiser til både Europa og Bali.

Tagline

Short heading goes here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Om linjen

Vi trenger alle treningsvariasjon i hverdagen for å utvikle oss i en idrett. Racketsport er som oftest en rask idrett der det stilles krav til stor bevegelighet, bra koordinasjon og god reaksjonsevne. Hyppige retningsforandringer gir effektiv trening av balanse, koordinasjonsevne, styrke, hurtighet og fleksibilitet. Både armer, bein og kjernemuskulatur blir stimulert. Derfor legger vi også opp til å ha andre idretter som stimulerer til å bli en bedre racketsportutøver.

- Lære å mestre ulike racketidretter og andre idretter

- Teknikk, taktikk, strategi/spilleforståelse og regler

- Bli bedre innen koordinasjon og reaksjon

- Bli mer allsidig

- Bli mer bevegelig og utholdende

- Bli bedre innen både fysisk og mental trening

- Idrettspsykologi

Her er litt av menyen på Idrett og racketsport:

- Padel

- Tennis

- Badminton

- Squash

- Bordtennis

- Volleyball

- Beachvolleyball

- Basketball

- Innebandy

- Håndball

- Intervalltrening

- Styrketrening

- Spensttrening

Praktisk info

Oppstartsdato: 31.08.2024

Siste skoledag: 15.05.2025

Pris: 150.000,-

Lån og stipend: 137.907,-

Pris utover studiestøtte: 1.344,- pr mnd.

FRIHET VENNER FOR LIVET KONGE OPPLEVELSER

AKTIVITETER STUDIETUR DRONNING VALGFAG MULIGHETER

Aktiviteter gjennom året

Høst

  • Teambuilding
  • Utendørsaktiviteter
  • Tur til Europa

Vår

  • Utendørs racketsport
  • Treningstur til Bali
  • Aktiviteter i haller
  • Både racketsport og andre aktiviteter

Studietur

Bli med på en opplevelse du aldri vil glemme – en studietur til Bali med fokus på trening, surfing, kultur og personlig vekst! På denne spesielle studiereisen vil du få muligheten til utfordre deg selv både fysisk og mentalt, mens du opplever den vakre naturen og den rike kulturen på den tropiske øya.

England - Frankrike - Spania – Italia!
Er du klar for tidenes tur gjennom Europa? Hele skolen reiser med fly til London, tar hurtigtoget til Paris, busser videre til Barcelona, og sist, men ikke minst nyter vi båtturen gjennom Middelhavet til Roma. Opplev Europas mest attraktive storbyer og de magiske strendene ved Middelhavet - alt i en tur!

No items found.

FAQs

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Arbeidsmåte

Vi kommer til å jobbe mye med praktiske øvelser og trening. Teknikk, taktikk, fysisk og mental trening, spilleforståelse m.m. blir sentrale tema.

Dette lærer du gjennom både «learning by doing» og av dyktige instruktører/forelesere, gruppeprosesser, individuelle oppgaver/utfordringer m.m.

En treningsøkt med racket inneholder mange ulike elementer som til sammen gir en allsidig form for trim, med både fysiske og mentale utfordringer. For det første består de fleste racketidretter av mange korte spurter eller intervaller. Pulsklokken viser hyppige pulsøkninger hver gang ballen er i spill. For det andre har racketidrettene i likhet med andre ballspill et variert bevegelsesmønster, i motsetning til en del idretter der man repeterer de samme bevegelsene hele tiden. For det tredje avtar reaksjonshastigheten med økende alder. Imidlertid viser det seg at de som driver med racketsport opprettholder responstiden på en signifikant bedre måte enn jevnaldrende som ikke driver racketsport. Det er også påvist at f.eks. tennistrening gir økt bentetthet, bedre aerob kapasitet, lavere fettprosent, redusert risiko for kardiovaskulær sykdom. Visste du forresten at squash ble kåret til den idretten som ga den mest effektive og allsidige treningen av Forbes magazines ekspertgruppe. Kjekt å vite, ikke sant?

Stavanger

På Solborg er vi så heldig at vi er omkranset av gode idrettsanlegg. Det er gåavstander til Stavanger idrettshall, Stavanger tennisklubb, Stavanger ishall, 8

utendørs beachvolleyballbaner, SIF kunstgressbane m.m. Og sykkelavstand til squash og padelbaner. Skolen har 4 flotte bordtennisbord som kan brukes 24/7. I tillegg har skolen egen gymsal, egen svømmehallmed badstue, eget treningsstudio, spinningrom, dansesal, egen beachvolleyballbane og fotballbane, bue- og pistolskytingsrom, samt dart og biljardbord m.m.

Priser for skoleåret 2024-2025

Et år på Idrett og racketsport koster ca. 150.000 - kroner. Det er mye rimeligere enn du tror og du får mye igjen for pengene. Det innebefatter både kost og losji, studietur til Bali og Europa, alle andre turer og aktiviteter, all undervisning m.m. For skoleåret 2023/2024 fikk man utbetalt inntil kr 125 370 fra Lånekassen. For kommende skoleår økes dette beløpet litt. 60 prosent av denne summen er lån, 40 prosent er lån som kan blir omgjort til stipend når du får godkjent året ditt på folkehøgskole. Skolen ønsker at alle elever som kommer til oss skal stille med samme økonomiske forutsetninger, derfor prøver vi å unngå at du som elev må betale mye mer enn det du får i lån og stipend.

Utstyr

Du trenger ikke forskjellige racketer da vi har racketer til utlån her på skolen eller på steder vi spiller. Men har du egen racket i en eller annen racketsport så benytt gjerne den/de. Gode innendørs sko uten svart belegg er et must. Ellers er det fint om du tar med deg sykkel da det er sykkelavstand til mange av de hallene eller utendørsbanene vi skal besøke.

Hva får du igjen for et år på Solborg?

Forhåpentligvis har du tilegnet deg mye ny kunnskap om trening, helse og ulike idretter og da spesielt racketsport. Vi har som mål at elevene skal utvikle varig idrettsglede, gode trenings-vaner og ferdigheter. Året på Idrett og racketsport skal bidra til personlig vekst og til utvikling av gode holdninger til trening og helse. Dette skal legge grunnlaget for en fysisk aktiv livsstil. I tillegg ønsker vi at det blir et år for modning og danning og at gode verdier som bærekraft, solidaritet og medborgerskap blir mer enn bare fine ord.

Hvordan ser en uke ut?

En uke med Idrett og racketsport består av mye trening og aktivitet. Vi har tre dager med linjefag der vi enten er utendørs eller i innendørs idrettshaller og driver med racketsport eller vi har annen idrett vi bedriver. Vi ser an været og opererer med ukeplaner. Ellers består en uke på Solborg med to dager til valgfag og fellesfag.

Seksjoner
Samarbeidspartnere

Solborg har et godt samarbeid med bl.a. Stavanger tennisklubb, Stavanger badmintonklubb og Stavanger bordtennisklubb. Alle disse klubbene ligger rett ved siden av skolen. Solborg har også samarbeid med Toppform padel, squash og tennissenter på Røyneberg. I tillegg til gode instruktører i de ulike klubbene har vi også folk i egne rekker på skolen som bl.a. har vært norgesmester i bordtennis (U16) og kretsmester i badminton samt andre idrettslærere med allsidig og erfaren idrettsbakgrunn i både racketidretter og andre idretter.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Opplevelser på Solborg

I tillegg til et helt konge linjetilbud og en rekke valgfag, får alle elever på Solborg en eksklusiv pakke med turer og opplevelser. Dette er noe av det du kan glede deg til å være med på

Linjer som reiser her: Alle linjene

Felles skoletur i Europa

England, Frankrike, Spania og Italia!

Skoletur til Preikestolen

Et av verdens mest spektakulære utsiktspunkter

Skidag i Sirdal

Kjekke aktiviteter i snøen

Tur til Kongeparken

Den største fornøyelsesparken på Vestlandet

Jærstrendene

Opplev de fantastiske strendene på Jæren

Ishockeykamp med Oilers

Se kamp med et av Norges beste hockey lag

Solborg Grand Prix

Solborg sin egen Melodi grand Prix

Teaterforestilling på Rogaland Teater

Opplev spennende forestillinger

Oscar utdeling

Gå på rød løper på skolens egen Oscar-utdeling

Lørdagsseminar

Spennende, kreative og lærerike seminar

Julekonsert

Kom i julestemning med julekonsert

Vikingkamp

Se Viking spille hjemmekamp på SR-Bank Arena

Nyttårsball

På med finstas og danse-sko!

Solborg festivalen

Det blir arrangert egen musikkfestival

Båttur i Lysefjorden

Båttur gjennom den spektakulære Lysefjorden

Tur i Ryfylke

Vi drar på avslutningstur i Ryfylke

Linjelærer

Heading

Hans Petter Nordal

Lærer på Idrett og racketsport

Hans Petter Nordal vil ha hovedansvar for linja i samarbeid med andre lærere med bred idrettserfaring. Hans Petter har mye erfaring fra mange ulike idretter og brenner spesielt for racketidretter. Selv spiller han bordtennis og padel ukentlig.