Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

Premier League

Er du lei av alle idiotene som uttaler seg om fotball (og særlig laget du holder med) og som ikke har peiling? Nå kan verden få høre din stemme, dine analyser og dine betraktninger gjennom podkasten: «Solborg snakker fotball». Dette er linjen for deg som er lidenskapelig interessert i fotball og spesielt Premier League

Premier League

Er du lei av alle idiotene som uttaler seg om fotball (og særlig laget du holder med) og som ikke har peiling? Nå kan verden få høre din stemme, dine analyser og dine betraktninger gjennom podkasten: «Solborg snakker fotball». Dette er linjen for deg som er lidenskapelig interessert i fotball og spesielt Premier League

Tagline

Short heading goes here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Om linjen

Premier League er verdens største (og beste?) klubbliga og interessen i Norge er enorm. På «Premier League – Solborg» lærer vi om fotball, om PL, om klubbene, historien, de store kampene, lokalderbyene og alt det som gjør at vi elsker «det vakre spillet». Vi diskuterer taktikk, laguttak, resultater, managere, spillere og vi presenterer tankene våre for resten av verden. Og ja, vi spiller litt fotball også. Vi setter opp våre egne lag i Fantasy Premier League og vi arrangerer Fifa-turneringer.

Kanskje har du spilt fotball siden du var 5 år gammel eller kanskje du bare fascineres uendelig av alt fotballen har å by på selv om du ikke har spilt så mye for egen del. Gjennom turer til Afrika og England skal vi bli enda bedre kjent med internasjonal fotballkultur.

Vi skal selvfølgelig en tur til England for å se fotballen på nært hold, besøke byene til de store lagene, dra på stadiontur. Kanskje vi også tar med oss den magiske atmosfæren fra lag i lavere divisjoner.

Vi har også mange lag i umiddelbar nærhet fra Solborg (Viking, Sandnes-Ulf mfl), som det også kan være verdt å følge litt med på.

På våren drar vi på langtur til Afrika der vi blir kjent med både land og kultur, og ellers får gode sjanser til å spille fotball i en verdensdel som både elsker den runde ballen og Engelsk fotball. Der skal vi i tillegg virkelig få oppleve en annerledes og spennende verden, veldig ulik vår egen, samtidig som vi har masse felles.

Denne linjen passer for alle med kjærlighet til «det vakre spillet» enten de er gutter eller jenter, «proffe» spillere eller nybegynnere.

Hvordan lage en podkast, intervjuteknikk og hvordan du kan uttrykke deg godt og klart.

Vi lærer om den moderne fotballens historie i England og hvordan forskjellige klubber vokste frem.

Vi ser på hvordan den har påvirket alt fra småsteder langt fra storbyene til fotballens påvirkning av verdenshistorien.

Vi ser på sosiologiske forhold knyttet til fotball (kjøp og salg av spillere, supporter-kultur etc.)

Vi forbereder oss til utenlandsturene ved å lære om landene vi reiser til, kultur, historie, politikk mm.

Vi kommer også til å bevege oss litt, enten vi spiller fotball, volleyball, discgolf eller en annen aktivitet som gjør at vi får rørt oss litt.

Vi er sammen med de andre idrettslinjene på skolen der vi får innsikt i mentaltrening, idrettspsykologi, kosthold og helse samt foredrag av spennende idrettsprofiler.

Du vil å lære masse på turene vi skal på, spesielt i Afrika: Å oppleve nærkontakt med en fremmed kultur når du bor i en afrikansk landsby, trene barn som ikke har egne fotballsko eller bare gå rundt på torget og få bruke alle sanser i en annen verden.

Du kommer til å lære å forholde deg til andre mennesker du må samarbeide med. Det er ikke alltid lett, men her får du trent deg på noe du kommer til å gjøre resten av livet.

Praktisk info

Oppstartsdato: 31.08.2024

Siste skoledag: 15.05.2025

Pris: 150.000,-

Lån og stipend: 137.907,-

Pris utover studiestøtte: 1.344,- pr mnd.

FRIHET VENNER FOR LIVET KONGE OPPLEVELSER

AKTIVITETER STUDIETUR DRONNING VALGFAG MULIGHETER

Aktiviteter gjennom året

Høst

 • Bli-kjent-tur
 • Podcast
 • Studietur til England
 • Fotballtaktikk-snakk
 • Fantasy Premier League
 • Julegryte

Vår

 • Studietur til Zambia
 • Solborg Festivalen
 • Solidaritetsprosjekt
 • Musikkvideo
 • Skoleturnering i Fifa

Studietur

Kenya er safarienes hjemland. Safari er magisk! Soloppgangen på savannen, det første synet av løvene, å sitte foran bålet under den funklende stjernehimmelen og lytte til historiene til masaiene! I Kenya er det ikke bare dyr som er hovedfokus, men like mye den vakre naturen, menneskene, maten og kulturen.

Du vil garantert bli inspirert av den kenyanske gjestfriheten! Kenya er mangfoldig! Her kan du snorkle blant verdens mest fargerike og spektakulære koraller eller ri på kameler langs de flotte strendene ved Mombasa.

England - Frankrike - Spania – Italia!
Er du klar for tidenes tur gjennom Europa? Hele skolen reiser med fly til London, tar hurtigtoget til Paris, busser videre til Barcelona, og sist, men ikke minst nyter vi båtturen gjennom Middelhavet til Roma. Opplev Europas mest attraktive storbyer og de magiske strendene ved Middelhavet - alt i en tur!

No items found.

FAQs

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Arbeidsmåte

På PL legger vi opp til at elevene selv kan være med å planlegge sin hverdag. Det blir arbeid i grupper og selvstendig. Læreren er en veileder og tilrettelegger og av og til får du en time som der vi setter oss ned og drøfter sammen eller læreren underviser slik du har opplevd før. Dagene er varierte og sjelden like hverandre. Fotball er et lagspill der alle lagets ledd er avhengig av hverandre og alle må jobbe mot et felles mål for å bli best mulig. Slik er det i en folkehøyskole-klasse også. Vi jobber sammen for å gjøre hverandre bedre, slik at klassen kan bli best mulig og at du kan vokse som menneske underveis.

Stavanger
Priser for skoleåret 2024-2025

150 000 ,-

Utstyr
 • Datamakin hvis du har
 • Bevegelsestøy / Gymtøy
Hva får du igjen for et år på Solborg?
Hvordan ser en uke ut?

En uke på PL kan se slik ut:

Vi planlegger neste podkastsending:

Hvilket lag skal presenteres denne uken? Hva er det av nyheter som det er interessant å kommentere? Hvordan har de norske spillerne gjort det? Hvem skal lede sendingen? Etc.

Vi skal av gårde til England og har flere forberedelser å gjøre i den forbindelse. Hvor skal vi bo, hva skal vi gjøre der? Vi skal kunne litt på forhånd om landene vi skal til og trenger å forberede oss til det.

Vi takker vi ja til klassen Multi, som har invitert oss til en volleyballkamp og kanskje vi svipper en tur inn til byen for en liten discgolfkonkurranse også. På kvelden møtes vi i fotballrommet for å se om Tottenham klarer å banke Manchester United.

Seksjoner

Premier League er en del av idrettsseksjonen på Solborg. Vi har seksjonsdag på onsdager, hvor vi har felles undervisning og trening sammen som en gruppe. Vi har tema som mental trening, helse og foredrag av spennende idrettsprofiler. I tillegg samarbeider vi om turer, turneringer ballaktiviteter og treningsøkter.

Samarbeidspartnere

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Opplevelser på Solborg

I tillegg til et helt konge linjetilbud og en rekke valgfag, får alle elever på Solborg en eksklusiv pakke med turer og opplevelser. Dette er noe av det du kan glede deg til å være med på

Linjer som reiser her: Alle linjene

Felles skoletur i Europa

England, Frankrike, Spania og Italia!

Skoletur til Preikestolen

Et av verdens mest spektakulære utsiktspunkter

Skidag i Sirdal

Kjekke aktiviteter i snøen

Tur til Kongeparken

Den største fornøyelsesparken på Vestlandet

Jærstrendene

Opplev de fantastiske strendene på Jæren

Ishockeykamp med Oilers

Se kamp med et av Norges beste hockey lag

Solborg Grand Prix

Solborg sin egen Melodi grand Prix

Teaterforestilling på Rogaland Teater

Opplev spennende forestillinger

Oscar utdeling

Gå på rød løper på skolens egen Oscar-utdeling

Lørdagsseminar

Spennende, kreative og lærerike seminar

Julekonsert

Kom i julestemning med julekonsert

Vikingkamp

Se Viking spille hjemmekamp på SR-Bank Arena

Nyttårsball

På med finstas og danse-sko!

Solborg festivalen

Det blir arrangert egen musikkfestival

Båttur i Lysefjorden

Båttur gjennom den spektakulære Lysefjorden

Tur i Ryfylke

Vi drar på avslutningstur i Ryfylke

Linjelærer

Heading

Henrik Seglem Grydeland

Lærer på Premier League

Henrik har undervist på Solborg siden 2006. Han er utdannet lærer og journalist og har jobbet mange år på Madagaskar som lærer og også noen år som journalist

blant annet i NRK. Han elsker å følge med på fotballen i England, men har ikke knyttet seg til noe lag der borte. Det eneste laget han følger i tykt og tynt er Lyn. Ikke se bort i fra at det kan bli nevnt i løpet av året.