Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

Life Changing Fitness

Bygg fysisk og mental styrke gjennom variert, nyskapende trening og kosthold. Utvikle ditt personlige potensiale sammen med andre som har samme interesse som deg. Studietur til Europa og Bali

Sterk alene, sterkere sammen!

Life Changing Fitness

Bygg fysisk og mental styrke gjennom variert, nyskapende trening og kosthold. Utvikle ditt personlige potensiale sammen med andre som har samme interesse som deg. Studietur til Europa og Bali

Sterk alene, sterkere sammen!

Tagline

Short heading goes here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Om linjen

Hvorfor velger du Life Changing Fitness?

Fysisk trening:
Få den ultimate trening med vårt brede utvalg av treningsformer: Styrketrening, crossfit, fitnessboxing, svømming, yoga, ballspill, racketsport og mye mer – vi har noe for alle. Du får en personlig trener som tilpasser treningen til dine indivduelle mål og behov. Bli en sterkere utgave av deg selv.

Du vil få en skreddersydd treningsplan, samt personlig oppfølging under øktene for å sikre at du utførere øvelsene korrekt og trygt.

Life Changing Fitness passer for deg uansett hvilke kunskaps- eller ferdighetsgrad du har.

Mental trening:
Mental trening er like viktig som fysisk trening for å oppnå både fysiske og mentale helsefordeler. Det kan hjelpe deg med å øke motivasjonen for å nå dine mål, forbedre ditt selvbilde og håndtere stress på en mer effektiv måte.

En av de viktigste fordelene med mental trening er økt motivasjon. Ved å sette klare mål og utvikle en plan for å nå dem, kan du fokusere på det du vil oppnå og være mer motivert for å jobbe mot det. Mental trening kan også hjelpe deg med å bygge selvtillit og øke ditt selvbilde.

Stress er en naturlig del av livet, men for mye stress kan ha negative konsekvenser for både kropp og sinn. Mental trening kan hjelpe deg med å lære å hådtere stress på en mer effektiv måte. Teknikker som mindfulness og avslapping kan bidra til å redusere stressnivået og øke følelsen av velvære.

Kosthold:
På Life Changing Fitness, vil du få en dypere forståelse for hvordan mat påvirker kroppen din og hvordan du kan velge de beste alternativene for å oppnå en sunn livsstil. Du vil lære om næringstoffer, kalorier og hvordan du kan sette sammen et balansert kosthold.
Men det stopper ikke der! Du vil også få praktisk trening i matlaging, lære å lage sunne og velsmakende retter og få tips til enkel og praktisk matlaging. Du vil også lære hvordan du kan tilpasse dine vaner til en sunnere livsstil.

Bli med oss på en reise mot en sunnere fremtid og oppdag hvor enkelt og gøy det kan være å ta vare på kroppen din.

Hva lærer du på linjen?

På Life Changing Fitness vil du lære om en rekke emner innen trening, helse, psykologi og ernæring. Her er noen av de viktigste tingene du vil lære:

 1. · Trening og fysisk aktivitet: Du vil lære om ulike former for trening, inkludert styrketrening, kondisjonstrening og utholdenhetstrening. Du vil også lære hvordan du kan utføre øvelser på en trygg og effektiv måte.
 2. · Kosthold og ernæring: Du vil lære om hvordan du kan spise for å oppnå dine helse- og treningsmål, inkludert hvordan du kan velge sunne matvarer og forstå næringsetiketter. Du vil også lære å lage mat fra bunnen av på skolens nye skolekjøkken.
 3. · Idrettspsykologi: Du vil lære om hvordan du kan bruke psykologiske teknikker og verktøy for å øke motivasjonen og opprettholde en sunn livsstil.
 4. · Livsstilsendring: Du vil lære om hvordan du kan implementere sunne vaner og livsstilsendringer for å oppnå dine helse- og treningsmål på lang sikt.
 5. · Gruppetrening: Du vil få muligheten til å trene sammen med andre elever i en støttende og motiverende gruppe.

Alt i alt vil du på Life Changing Fitness få en solid grunnmur av kunnskap om helse, trening og livsstil, samt praktiske ferdigheter og verktøy for å oppnå vedlikeholde en sunn livsstil.

Praktisk info

Oppstartsdato: 31.08.2024

Siste skoledag: 15.05.2025

Pris: 150.000,-

Lån og stipend: 137.907,-

Pris utover studiestøtte: 1.344,- pr mnd.

FRIHET VENNER FOR LIVET KONGE OPPLEVELSER

AKTIVITETER STUDIETUR DRONNING VALGFAG MULIGHETER

Aktiviteter gjennom året

Høst

 • Prekestolen
 • Kjæragbolten
 • Basistrening
 • Styrketrening
 • Studietur til Europa

Vår

 • Studietur til Bali
 • Trening
 • Kosthold

Studietur

Bli med på en opplevelse du aldri vil glemme – en studietur til Bali med fokus på trening, surfing, kultur og personlig vekst! På denne spesielle studiereisen vil du få muligheten til utfordre deg selv både fysisk og mentalt, mens du opplever den vakre naturen og den rike kulturen på den tropiske øya.

England - Frankrike - Spania – Italia!
Er du klar for tidenes tur gjennom Europa? Hele skolen reiser med fly til London, tar hurtigtoget til Paris, busser videre til Barcelona, og sist, men ikke minst nyter vi båtturen gjennom Middelhavet til Roma. Opplev Europas mest attraktive storbyer og de magiske strendene ved Middelhavet - alt i en tur!

No items found.

FAQs

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Arbeidsmåte

1. Praktiske øvelser og trening. Elvene vil bruke mye tid på å være aktive gjennom fysisk trening og matlaging.

2. Forelesninger og diskusjoner. Læreren vil ha forelseninger og lede diskujoner om ulike emner innen trening, helse og livsstil. Dette gir deg en god grunnmur av teoretisk kunnskap.

3. Gruppearbeid. Du vil få mulighet til å arbeide i små grupper for å diskutere og løse ulike oppgaver. Dette styrker samarbeidsevner og får deg til å tenke kritisk og kreativt.

4. Individuelle oppgaver og prosjekter:_ Du vil ofte få individuelle oppgaver og prosjekter for å arbeide med egne mål og interesser. Dette gir deg en sjanse til å fokusere på dine egne behov og utfordringer.

5. Ulike kurs og verksteder: Du vil få delta på ulike kurs og verksteder for å fordype deg i spsesifikke emner. Dette gir deg en mulighet til å lære mer om enkelt emner som du er interessert i.

Stavanger

Det er mange gode grunner til å velge Stavanger som by når du skal velge idrettslinje på folkehøgskole. Her er noen av de viktigste:

 1. Unike idrettsmuligheter. Stavanger er kjent for sine fantastiske idrettshaller og treningssenter, og du vil få muligheten til variert trening i en av Norges beste idrettsbyer.
 2. Vakre omgivelser. Byen ligger ved havet og har vakre turstier langs fjorder og fjell, noe som gir deg muligheten til å kombinere idrett med naturopplevelser. Selve byen er en estetisk nytelse, med variert bebyggelse, vakre parkanlegg og vann som er perfekte for treningsøkter på sykkel eller på beina.
 3. Pulserende kultur. Stavanger har en blomstrende kultur med en rekke konsertscener, kino, museer, teatre, restauranter og shoppingområder, noe som gir deg en unik mulighet til å oppleve byens livlige livsstil.

Priser for skoleåret 2024-2025

Et år på Life Changing Fitness koster kr 150 000. Det inkluderer studietur, mat og rom, valgfag, skolegenser m.m.

Utstyr

For å gå på Life Changing Fitness så trenger du bare enkle ting; innendørssko, utendørssko turkl Hva skal viær og treningsklær. Resten av utstyret du trenger har vi på skolen eller på treningssentrene.

Hva får du igjen for et år på Solborg?

Et år på Life Changing Fitness på Solborg folkehøgskole gir mange fordeler. Du vil få 2 studiepoeng, gode venner, en bedre helse, et stort nettverk, kunnskap om trening og helse, gode livsstilsvaner, mange spennende opplevelser og en fantastisk tur til Bali. Vi tror også du vil være i bedre stand til å gjøre de rette valgene med tanke på din egen framtid.

Hvordan ser en uke ut?

En uke på Life Changing Fitness består av mye trening og aktivitet. Vi har 3 dager med linjefag inkludert trening, treningslære, matlaging, psykologi og mer, samt 2 dager men fellesfag for hele skolen. Fellesfag kan være valgfag, gym, prosjekt og «Blikk mot verden».

Seksjoner

Life Changing Fitness er en del av idrettsseksjonen på Solborg. Vi har seksjondag på onsdager, hvor vi har felles undervisning og trening sammen som en gruppe. Vi har tema som mental trening, helse og foredrag av spennende idrettsprofiler. I tillegg samarbeider vi om turer, turneringer ballaktiviteter og treningsøkter.

Samarbeidspartnere

Alle elever på Life Changing Fitness får medlemskap på Aktiv treningssenter, som ble kåret til Stavangers beste treningssenter i 2022. Her kan du trene så mye du vil gjennom skoleåret. Vi vil også trene hos Crossfit Ask som er en av Norges beste crossfit-boksere. Andre samarbeidspartnere er Universitetet i Stavanger, Alphatek.no, Metabolsktesting.no og Go Study

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

LCF-linjen er utrolig bra, her får du ta treningen i ditt eget tempo slik at du når dine egne mål. Vi lærer mye om kosthold, vi får vite hva vi bør spise og hvorfor vi bør spise det.Skolen ligger sentralt, det er korte avstander til det meste. Linjen har veldig god personlig oppfølging og en lærer mye om seg selv.

Opplevelser på Solborg

I tillegg til et helt konge linjetilbud og en rekke valgfag, får alle elever på Solborg en eksklusiv pakke med turer og opplevelser. Dette er noe av det du kan glede deg til å være med på

Linjer som reiser her: Alle linjene

Felles skoletur i Europa

England, Frankrike, Spania og Italia!

Skoletur til Preikestolen

Et av verdens mest spektakulære utsiktspunkter

Skidag i Sirdal

Kjekke aktiviteter i snøen

Tur til Kongeparken

Den største fornøyelsesparken på Vestlandet

Jærstrendene

Opplev de fantastiske strendene på Jæren

Ishockeykamp med Oilers

Se kamp med et av Norges beste hockey lag

Solborg Grand Prix

Solborg sin egen Melodi grand Prix

Teaterforestilling på Rogaland Teater

Opplev spennende forestillinger

Oscar utdeling

Gå på rød løper på skolens egen Oscar-utdeling

Lørdagsseminar

Spennende, kreative og lærerike seminar

Julekonsert

Kom i julestemning med julekonsert

Vikingkamp

Se Viking spille hjemmekamp på SR-Bank Arena

Nyttårsball

På med finstas og danse-sko!

Solborg festivalen

Det blir arrangert egen musikkfestival

Båttur i Lysefjorden

Båttur gjennom den spektakulære Lysefjorden

Tur i Ryfylke

Vi drar på avslutningstur i Ryfylke

Linjelærer

Heading

Kjetil Sætre

Lærer på Life Changing Fitness

Kjetil er utdannet personlig trener og har i tillegg 3 års utdanning innen idrett og ernæring fra Universitetet i Stavanger. På Life Changing Fitness underviser han i de fagområdene han brenner for, trening, ernæring, personlighetsutvikling, matlaging og helse. Å motivere unge mennesker til å sette seg mål og å jobbe for å nå dem, passer ham midt i blinken.