Cookie Consent

By clicking “Accept”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

Multisport

Kan en skoledag bli noe du virkelig gleder deg til? Multisport gir deg en skolehverdag med ulike aktiviteter og opplevelser, alt fra alpinturer i Norge til safari i Kenya. Et lekent år der variasjon er nøkkelordet. Det er bare å glede seg!

Multisport

Kan en skoledag bli noe du virkelig gleder deg til? Multisport gir deg en skolehverdag med ulike aktiviteter og opplevelser, alt fra alpinturer i Norge til safari i Kenya. Et lekent år der variasjon er nøkkelordet. Det er bare å glede seg!

Tagline

Short heading goes here

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Om linjen

Hvorfor velger du Multisport?

Fordi du sikkert er glad i mange forskjellige idretter og ønsker bredde og variasjon. Og kanskje du ønsker å utvikle varig idrettsglede, gode treningsvaner og nye ferdigheter – da er dette linja for deg!

Hvert år er vi innom 50-60 forskjellige idretter/aktiviteter. Noen av disse idrettene kan du sikkert fra før, men noe vil være nytt og annerledes. Her er litt av menyen:

Ballspill: Volleyball, beachvolleyball, padel, squash, tennis, fotball, innebandy, håndball, basketball, badminton, bordtennis, bobleball, kanonball, futsal m.m.

Vinteridretter: Alpint, langrenn, ishockey, hurtigløp skøyter, curling, aking m.m.

Actionfylte idretter/idretter med litt adrenalinkick:

Rafting, kajakk-padling, paintball, go´cart, rappellering, klatring/buldring, zip-line m.m.

Vannaktiviteter: Svømming, havbading, vannpolo, kanopadling, aquaskipping, surfing, snorkling i Mombasa m.m.

Andre utendørs idretter:

Discgolf, golf, fotballgolf, Ultimate frisbee, skyting, orientering, jogging, dresin, trikking, ridning m.m.

Andre innendørs idretter:

Trampolinepark, styrketrening/treningsstudio, crossfit, bowling, kampsport, gymsalaktiviteter m.m.

Turer: Strandturer, fjellturer til bl.a. Kjeragbolten, Preikestolen, Dalsnuten m.m., alpinturer, friluftsturer med fiske, bålkos etc, hytteturer, Kenyatur.

Multienes Mester: Både individuelt og med lag tar vi utgangspunkt i noen av øvelsene man har fra «Mesternes Mester» på NRK.

Teambuilding: Å ha et godt klassemiljø er viktig. Sammen gjør vi hverandre sterke! Og du er en viktig brikke i dette. Din evne til å være positiv og tenke positivt gir resultater. Spesielt i starten av året har vi aktiviteter som sveiser oss sammen og gir samhold som utbytte.

NB! Gjennom at Multisport er en del av idrettsseksjonen vil du også lære mer om trening og fysisk aktivitet, kosthold og ernæring, idrettspsykologi, livsstilsendring og gruppetrening.

Multisport på Solborg var den første linjen av denne typen i Norge. Siden har det poppet opp flere Multisport-varianter blant folkehøgskolene i Norge. Vi har allerede fra starten ønsket å tilby våre elever et mangfold av muligheter, opplevelser og aktiviteter. Teambuilding og solidaritet har vært

to grunnpilarer i linjas utvikling. Derfor har vi utarbeidet tre motto vi prøver å etterleve på linja:

1) Tenke positivt 2) Støtte/hjelpe andre 3) Strekke seg lenger enn før (utvide våre grenser).

Gjennom vår fantastiske studietur til Kenya vil du forhåpentligvis sitte igjen med inntrykk som vil prege deg resten av livet. Vi vil nemlig påstå at gjennom et år på Multisport på Solborg så vil du få ALT det beste innen sport, friluftsliv og opplevelser.

Her i VÅR Solborg leker vi ikke bare «Kongen på haugen», vi ER «Kongen på haugen» Og her spiser vi ikke bare Dronning Maud, men vi LEVER som Dronning Maud, så bli en SOLBORGER du også!

Praktisk info

Oppstartsdato: 31.08.2024

Siste skoledag: 15.05.2025

Pris: 150.000,-

Lån og stipend: 137.907,-

Pris utover studiestøtte: 1.344,- pr mnd.

FRIHET VENNER FOR LIVET KONGE OPPLEVELSER

AKTIVITETER STUDIETUR DRONNING VALGFAG MULIGHETER

Aktiviteter gjennom året

Høst

  • Teambuilding
  • Utendørs aktiviteter
  • Turer i nærområde
  • Tur i Europa

Vår

  • Studietur til Kenya
  • Utendørs aktiviteter
  • Opplevelser og turer
  • Innendørs aktiviteter
  • Is-idretter
  • Alpint

Studietur

Kenya er safarienes hjemland. Safari er magisk! Soloppgangen på savannen, det første synet av løvene, å sitte foran bålet under den funklende stjernehimmelen og lytte til historiene til masaiene! I Kenya er det ikke bare dyr som er hovedfokus, men like mye den vakre naturen, menneskene, maten og kulturen.

Du vil garantert bli inspirert av den kenyanske gjestfriheten! Kenya er mangfoldig! Her kan du snorkle blant verdens mest fargerike og spektakulære koraller eller ri på kameler langs de flotte strendene ved Mombasa.

England - Frankrike - Spania – Italia!
Er du klar for tidenes tur gjennom Europa? Hele skolen reiser med fly til London, tar hurtigtoget til Paris, busser videre til Barcelona, og sist, men ikke minst nyter vi båtturen gjennom Middelhavet til Roma. Opplev Europas mest attraktive storbyer og de magiske strendene ved Middelhavet - alt i en tur!

No items found.

FAQs

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Arbeidsmåte

På Multisport er det mye «learning by doing», men alt skal gjøres med kunnskap, sikkerhet og trygghet i bunn. Linjas fokus er å gjøre hverandre gode – sammen skal vi lære av hverandre og utvikle hverandre. Derfor har vi bl.a. noe som heter «Min idrett» der du kan lære fra deg en idrett du har mye kjennskap og erfaring med til de andre på linja.

I tillegg til praktiske øvelser og trening har vi noen forelesninger om idrettsfaglige tema, gruppearbeid, individuelle oppgaver og prosjekter m.m.

Stavanger

Du har sikkert hørt utrykket «Midt i smørøyet» og det kan vi virkelig bruke i forhold til Solborgs beliggenhet. Skolen er nemlig omkranset av utrolig mange flotte idrettsanlegg. Her er svært korte gåavstander til både Stavanger idrettshall, Stavanger tennisklubb, Stavanger kampsportsenter, Stavanger ishall, Stavanger turnhall, Vikinghallen med innendørs fotballhall, 6 beachvolleyballbaner utendørs, frisbeegolfbaner, Sørmarka Arena med curling, klatrehall, ishockey og ikke minst en av Norges beste skøyteløparenaer. I tillegg har vi landets flotteste surfestrender og magiske turattraksjoner som bl.a. Preikestolen, Kjeragbolten og Flørlitrappene m.m. Foruten vakre omgivelser og unike treningsmuligheter tilbyr Stavanger et pulserende kulturliv med en rekke konsertscener, kino, museer, teatre, restauranter m.m.

Priser for skoleåret 2024-2025

Et år på Multisport koster kr 150 000. Det inkluderer studietur, mat og rom, valgfag, skolegenser m.m.

Utstyr

Vi har det aller meste av det utstyret du trenger her på skolen, men det er flott om du tar med deg egen sykkel og sykkelhjelm, eget alpinutstyr og hockeyskøyter (men alpinutstyr og skøyter kan også leies der vi skal). Har du egne racketer og idrettsutstyr du selv vil bruke, så ta gjerne med det.

Hva får du igjen for et år på Solborg?

Forhåpentligvis har du tilegnet deg mye ny kunnskap om trening, helse og ulike idretter. Multisport har som mål at elevene skal utvikle varig idrettsglede, gode trenings-vaner og ferdigheter. Året på Multisport skal bidra til personlig vekst og til utvikling av gode holdninger til trening og helse. Dette skal legge grunnlaget for en fysisk aktiv livsstil. I tillegg ønsker vi at det blir et år for modning og danning og at gode verdier som bærekraft, solidaritet og medborgerskap blir mer enn bare ord.

Hvordan ser en uke ut?

«Veien blir til mens vi går» er et uttrykk vi bruker og slik er det litt på Multisport. Vi opererer ikke med årsplaner, men har kun ukesplan der vi ser an hvordan været blir fra uke til uke. Men uansett så består en uke på Multisport av variasjon der ingen dag er lik og hvor vi legger til rette for en allsidig og innholdsrik uke. Vi har 3 dager med linjefag og to dager med valgfag og fellesfag.

Seksjoner
Samarbeidspartnere

På Solborg har vi fire forskjellige idrettslinjer. Vi samarbeider ofte på tvers av linjene og gjør mye felles i lag. En dag i uka pleier vi å ha et idrettsfaglig tema som alle idrettslinjene er med på. Dessuten leier vi Stavanger idrettshall der de fire idrettslinjene har felles aktiviteter og turneringer mot

hverandre. Vi ser en stor fordel med samarbeid da vi kan utnytte hverandres kompetanse og allsidighet.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

For meg er folkehøgskole et aktivt år. Jeg har aldri klart å bestemme meg for én hobby eller én aktivitet jeg liker bedre enn andre, derfor valgte jeg Multisport; fordi vi gjør så utrolig mye forskjellig.
I løpet av året har jeg lært å være meg selv og å være mer aksepterende til hva andre mener. Jeg har lært å være en god venn og et bedre medmenneske.

På studieturen fikk jeg oppleve en helt annen kultur, noe som lærte meg å være mer åpen for andre typer levemåter og livsstiler. Jeg er utrolig takknemlig for den muligheten jeg fikk til å dra på en så fantastisk tur og de mulighetene jeg ga andre ved hjelp av solidaritetsarbeidet vi gjorde før turen.
Solborg er en fantastisk skole der alle elevene blir sett og tatt vare på på lik linje. Multisport er en aktiv linje som i tillegg gjør en del solidaritetsarbeid.

Jeg begynte på folkehøgskole for å bli selvstendig, men jeg endte opp med å bli mer avhengig av andre enn noen gang.

Opplevelser på Solborg

I tillegg til et helt konge linjetilbud og en rekke valgfag, får alle elever på Solborg en eksklusiv pakke med turer og opplevelser. Dette er noe av det du kan glede deg til å være med på

Linjer som reiser her: Alle linjene

Felles skoletur i Europa

England, Frankrike, Spania og Italia!

Skoletur til Preikestolen

Et av verdens mest spektakulære utsiktspunkter

Skidag i Sirdal

Kjekke aktiviteter i snøen

Tur til Kongeparken

Den største fornøyelsesparken på Vestlandet

Jærstrendene

Opplev de fantastiske strendene på Jæren

Ishockeykamp med Oilers

Se kamp med et av Norges beste hockey lag

Solborg Grand Prix

Solborg sin egen Melodi grand Prix

Teaterforestilling på Rogaland Teater

Opplev spennende forestillinger

Oscar utdeling

Gå på rød løper på skolens egen Oscar-utdeling

Lørdagsseminar

Spennende, kreative og lærerike seminar

Julekonsert

Kom i julestemning med julekonsert

Vikingkamp

Se Viking spille hjemmekamp på SR-Bank Arena

Nyttårsball

På med finstas og danse-sko!

Solborg festivalen

Det blir arrangert egen musikkfestival

Båttur i Lysefjorden

Båttur gjennom den spektakulære Lysefjorden

Tur i Ryfylke

Vi drar på avslutningstur i Ryfylke

Linjelærer

Heading

Hans Petter Nordal

Lærer på Multisport

Din hovedlærer på Multsport er Hans Petter Nordal. Han har lang erfaring i folkehøgskolen og har en allsidig idrettsfaglig bakgrunn. Han har bl.a. spilt fotball for Skeid, håndball for Refstad, bordtennis for Stavanger bordtennisklubb, curling for Stavanger curlingklubb. Ellers elsker han å gå på ski og rulleski eller spille padel og innebandy med venner. Han er en aktiv person som liker å drive med det meste innen idrett. I tillegg vil du møte tre andre lærere med idrettsfaglig bakgrunn med ulik kompetanse innen trening og kosthold, mental trening, idrettspsykologi, idrettshistorie, friluftsliv m.m.